Jau labu laiciņu biju perfekto šokolādes kēksiņu receptes meklējumos. Šodien, kā jau pie svētdienas, izlēmu, ka var pagrēkot un izcept kādu gardumu. Kā pamatu receptei paņēmu Martas Stjuartes šokolādes kēksiņu recepti- teikšu tikai vienu- esmu atradusi perfekto recepti perfektiem šokolādes kēksiņiem.
Sastāvdaļas:
150 grami miltu
150 grami kakao
2 olas
1/2 tējkarote cepamā pulvera
200 grami cukura
150 grami sviesta
1/4 tējkarotes sāls
1 tējkarote vaniļas cukurs
150 grami skābā krējuma
Visas sausās sastāvdaļas- miltus, kakao, sāli, vaniļas cukuru un cepamo pulveri sajauc bļodā.
Citā bļodā sakuļ mīkstu sviestu ar cukuru. Pa vienai pievieno olu, kārtīgi izmaisot. Pievieno pusi no miltu maisījuma un iemaisa mīklā. Pievieno krējumu, ko arī iemaisa mīklā un pēc tam pievieno atlikušo miltu maisījumu.
Iegūto mīklu lej kēksiņu formās, aizpildot aptuveni 2/3 no formiņas. Ar šo mīklas daudzumu man iznāca 6 keksiņi, būtu arī 7, bet nogaršojot apēdās tā norma 🙂
cep ~ 20 minūtes 200 grādu temperatūrā, gatavību pārbauda ar sērkociņu, iedurot kēksiņā, tam jāiznāk ārā tīram.
Gatavos kēksiņus atdzesē.
Kamēr kēksiņi dzesējas tapa glazūra-
150 grami pūdercukura
1 olas baltums
3 ēdamkarotes citronu sulas
Masu ar mikseri sakuļ, līdz tā kļuvusi vienmērīga, turpina kult ~7 minūtes, līdz masa bieza, un apgriežot otrādi bļodu nekas ārā nekrīt 🙂
Glazūru uzklāj atdzisušiem kēksiņiem un dekorē ar krāsainajām granulām, vai ko nu sirds kāro.
Brīdinu, šie kēksiņi var izraisīt atkarību! 🙂
Labu apetīti! 🙂